Bosbaden

17jun15:4516:4515:45 - 16:45(GMT+02:00) BosbadenEefje Ludwig

Info

Workshop Bosbaden

Met Eefje Ludwig van The Forest Bathing Circle

Let op: deze workshop duurt 15 minuten langer dan de andere workshops (je pauze zal daardoor iets korter zijn)

Bosbaden ontsluit jouw aangeboren neiging om verbinding te zoeken met de natuur en met andere vormen van leven. Tijdens deze workshop ervaar je wat vertragen en verstilling in de natuur met je doet en de hoe je deze verbinding weer kunt voelen. Terwijl de beoefening helpt om weer in contact te komen met je lichaam, gevoelens en behoeften – en het mentale en fysieke welzijn positief te beïnvloeden – helpt bosbaden net zo goed om de relatie met de natuur te versterken en verdiepen.

In de workshop vertelt Eefje je meer over de beoefening, de oorsprong, achtergrond en wetenschappelijk bewezen effecten. Maar je gaat het vooral ook ervaren… Als gids begeleidt Eefje je in het aarden, het verbinding maken met de natuur om je heen en met jezelf. Je werkt met simpele, zintuiglijke oefeningen waar je op jouw eigen manier vorm aan geeft.

Programma

Een paar tips van Eefje

 

Omdat we veelal vertragen (en dus niet snel of actief bewegen), is het belangrijk om je goed te kleden op het weer. We lopen niet veel of snel, dus mocht het fris zijn die dag – houd er rekening mee dat je sneller afkoelt dan je denkt. Mocht het gaan regenen – neem dan regenkleding mee. We zijn een uur lang buiten en de workshop gaat ook door als het regent.

 

Verder kan je een flesje water of iets anders te drinken meenemen. De Hoorneboeg heeft yogamatjes die je kan gebruiken en meenemen tijdens het bosbad. Mocht je dat niet fijn vinden, neem dan zelf iets mee waar je op kan zitten of liggen: zoals een doek of kussentje.

 

Er is tijd om te reflecteren en misschien vind jij het dan fijn om te schrijven of te tekenen. Neem in dat geval dan ook schrijf- en/of tekenspullen mee.

 

Als er gezondheidsklachten zijn of andere dingen die belangrijk en / of handig zijn voor Eefje om te weten, dan kun je dat vooraf doorgeven (op het moment dat je je opgeeft voor de workshops).

Gastspreker

The Forest Bathing Circle

The Forest Bathing Circle –  een organisatie die gestart is door Eefje Ludwig – inspireert en begeleidt individuen en groepen in het (her)verbinden met de natuur en herinneren dat wij natuur zijn. De beoefening van bosbaden maakt mensen hiervoor ontvankelijk. Door middel van het creëren van veilige, inspirerende, ont-moetende en ontmoetende omgevingen kan een ieder op zijn of haar eigen manier, moment en plek weer in verbinding komen met zichzelf en de natuur. Het werk van The Forest Bathing Circle is gericht op het herstel van het welzijn en de veerkracht van zowel mensen als de natuur en de planeet als geheel.