Opstellingen met De Fontein deel 1: voorwerk

17jun18:3019:3018:30 - 19:30(GMT+02:00) Opstellingen met De Fontein deel 1: voorwerkStéphanie Lacroix

Info

Workshop opstellingen – voorwerk voor ronde 3

Met Stéphanie Lacroix van Team De Fontein

Let op:
– deze workshop loopt door in blok 3 (Deel 2: organisatie-opstelling). Als je aan dit eerste deel meedoet, kun je hierdoor in blok 3 geen andere workshop kiezen
– Tussen blok 2 en 3 in heb je gewoon de tijd om aan de plenaire delen van het programma mee te doen.
– Omdat opstelling-workshops iets langer duren (1 uur ipv 3 kwartier) is de periode tussendoor iets korter

– Je kunt deze workshop doen met Sara van de Venne of Stéphanie Lacroix – beiden maken deel uit van het team van De Fontein

Een opstelling is een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in een krachtenveld van een systeem. Of het nu je familie is, je voetbalteam of de organisatie waarin je werkt: tijdens een opstelling worden onzichtbare en mogelijk belemmerende patronen zichtbaar gemaakt en daarmee voor jou beter hanteerbaar.

In ieder systeem heeft iedereen zijn eigen plek en zijn de mensen in dat systeem onlosmakelijk met de ander verbonden. Tijdens dit eerste deel van de workshop (Voorwerk) laten we je kennis maken op de kracht van systemisch werk, opstellingen en de metafoor van De Fontein.

In het tweede deel (organisatie-opstelling in blok 3 van het programma van vandaag) brengen we het opstellen in de praktijk en ervaar je hoe het is om op jouw plek te staan in het systeem en wat het effect is als dat niet het geval is. Als je goed op je eigen plek staat, blijk je met veel meer gemak je weg te vinden in je dagelijkse leven.

Gastspreker

Met ruim 12 jaar ervaring op het vlak van mens en organisatie, voelt Stéphanie haarfijn aan wat er tussen de regels speelt – ze kijkt verder dan de ratio en hoort meer dan dat er wordt gezegd. Via opleidingen op het gebied van coaching, mindfulness en hypnotherapie kwam zij in contact met systemisch werk, waarna zij de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor het Systemisch Werk heeft gevolgd en afgerond.

 

Het is haar missie om meer mensen bewust te maken van het onbewuste: de invloed van het familie- of organisatiesysteem en de wijsheid van het lichaam. De stijl van Stéphanie wordt beschreven als warm, veilig en zonder oordeel.