januari, 2025
Tijdstip
25 januari 2025 14:30 - 18:00
Tarieven
Wil jij graag bij deze workshop zijn? Je bent meer dan welkom.
Een kaartje kost €75,00 incl. koffie, thee, iets lekkers en alle benodigde materialen.
Info
Fermentatie biedt het ultieme comfortfood, brengt je dichterbij de natuur en is super gezond. Dit maakt donkere winterse dagen een perfecte tijd voor fermentatie. In deze workshop over fruit neemt
Info
Fermentatie biedt het ultieme comfortfood, brengt je dichterbij de natuur en is super gezond. Dit maakt donkere winterse dagen een perfecte tijd voor fermentatie.
In deze workshop over fruit neemt Margot je mee in de wereld der microben. Ze legt uit wat fermentatie precies inhoudt, waarom dit ambacht verdwenen is en welke gevolgen dit heeft voor onze gezondheid. We gaan in op verschillende technieken van fruit fermentatie én je leert waar je op moet letten om ‘voedselveilig’ te fermenteren.
Voorbeelden van fruit fermentaties zijn bv frisdranken, wijn, cider, maar ook sauzen, chocola, chutneys, shrubs en azijnen.
Na de theorie ga je proeven en gaan we zelf hands-on aan de slag. Je gaat bepakt met nieuwe kennis, inspiratie én drie zelfgemaakte fruit fermenten naar huis. De prijs is inclusief alle ingrediënten, recepten en benodigde potten.
Wil nog meer leren over fermentatie; dan is er ’s ochtends ook nog een fermentatieworkshop over groente. Als je beide workshops wilt bijwonen dan kun je het combi-ticket kiezen (van €140) en krijg je €10 korting.
Programma
Welkom vanaf: 14:30 uur
Starttijd: 15:00 uur
Eindtijd: 18:00 uur
Data: zaterdag 25 januari
Locatie: In de Villa (Clubhuis)
Door wie: Margot van FERM fermentatie
Taal: Nederlands
Koop tickets
Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.
Parkeren
We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Dat kan meteen als je je kaartje koopt, of klik hier.
Over de organisatie
Over Margot
Margot haar wereldse zoektocht naar kleurrijke keukenculturen en verrassende smaken, kwam met grote regelmaat uit op een fermentatievat.
Fermentatie is een conserveringstechniek die ze kende uit Polen, het land van haar vader, en Margot raakte hier steeds dieper aan verslingerd. Het is Margot’s missie om zo veel mogelijk mensen gefermenteerde voeding te laten eten. Dit doet ze door het geven van workshops, lezingen, de productie en verkoop van smaakvolle fermenten zoals kimchi en miso.