januari, 2025

ActiviteitWinter op de Hoorneboeg,Workshopzat25jan09:30zat13:0009:30 - 13:00 Groenten fermentatie workshopWorkshop met Margot van FERM fermentatie

Tijdstip

25 januari 2025 09:30 - 13:00

Tarieven

Wil jij graag bij deze workshop zijn? Je bent meer dan welkom.

Een kaartje kost €75,00 incl. koffie, thee, iets lekkers en alle benodigde materialen.

Info

Fermentatie biedt het ultieme comfortfood, brengt je dichterbij de natuur en is super gezond. Dit maakt donkere winterse dagen een perfecte tijd voor fermentatie.

In deze workshop neemt Margot je mee in de wereld der microben. Ze legt uit wat fermentatie precies inhoudt, waarom dit ambacht verdwenen is en de gevolgen hiervan op onze gezondheid. We gaan in op verschillende technieken en mogelijkheden en waar je op dient te letten om ‘voedselveilig’ te fermenteren. 

Voorbeelden van groente fermentatie zijn bijvoorbeeld: zuurkool, augurken, kimchi, en pickles. Na de theorie ga je proeven en gaan we zelf hands-on aan de slag. Je gaat bepakt met nieuwe kennis, inspiratie én drie zelfgemaakte groentenfermenten naar huis. De prijs is inclusief alle ingrediënten, (fermentatie)culturen, recepten en benodigde potten. 

Als je je helemaal wil onderdompelen in fermentatie; dan is er ’s middags ook nog een fermentatieworkshop over fruit. Als je beide workshops wilt bijwonen dan kun je het combi-ticket kiezen (van €140) en krijg je €10 korting.

Programma

Welkom vanaf: 9:30 uur
Starttijd: 10:00 uur
Eindtijd: 13:00 uur
Data: zaterdag 25 januari
Locatie: In de Villa (Clubhuis)
Door wie: Margot van FERM fermentatie
Taal: Nederlands

Koop tickets

Koop hier je tickets

Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Dat kan meteen als je je kaartje koopt, of klik hier.

Over de organisatie

Over Margot 

Margot haar wereldse zoektocht naar kleurrijke keukenculturen en verrassende smaken, kwam met grote regelmaat uit op een fermentatievat.
Fermentatie is een conserveringstechniek die ze kende uit Polen, het land van haar vader, en Margot raakte hier steeds dieper aan verslingerd. Het is Margot’s missie om zo veel mogelijk mensen gefermenteerde voeding te laten eten. Dit doet ze door het geven van workshops, lezingen, de productie en verkoop van smaakvolle fermenten zoals kimchi en miso.

Meer informatie

Meer over Margot
Scroll naar boven