Lezing

23dec19:3021:3019:30 - 21:30(GMT+01:00) LezingVerslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert KamphuisLAATSTE KAARTEN!

Info

Verslaafd aan ons eigen gelijk

Door Lammert Kamphuis

Verslaafd aan ons gelijk; filosofie als praktisch medicijn tegen polarisatie. Geen dag gaat voorbij of de talkshows en opiniepagina’s hebben het over polarisatie. Niemand wil het… Maar wat als de ander toch echt verkeerde opvattingen heeft? Stad tegenover platteland, woke en alt-right, wappies versus schapen. Hoe kunnen we als individu en samenleving verbinding maken met andersdenkenden?

Filosoof Lammert Kamphuis groeide op in een wereld van wij en zij, waarheid en leugen, wit en zwart. Tot zijn verbazing ziet hij dat de samenleving steeds meer gaat lijken op de fundamentalistische kerk waaruit hij zich bevrijdde. In Verslaafd aan ons eigen gelijk maakt Lammert duidelijk waarom de mens van nature zo makkelijk vastroest in zijn eigen gelijk. En vooral: hoe 2500 jaar filosofiegeschiedenis ons daarvan kan bevrijden.

Met behulp van praktische tips en oefeningen laat hij zien hoe we onze geest kunnen trainen om leniger te worden. De samenleving als geheel, maar ook organisaties en relaties schreeuwen om deze vaardigheid. Lang leve perspectivistische lenigheid!

Tarieven

Wil jij deze lezing bijwonen? Je bent meer dan welkom.

 

€ 29,50 – Lezing + Koffie/thee en een stukje taart
€ 54,50 – Aanschuif-diner + Lezing + Koffie/thee en een stukje taart
€ 5,00 – Parkeren 

 

Eet je gezellig mee?

 

17:30 – 19:00 uur

 

Reserveer direct bij je lezing ticket een plek voor het Aanschuif-diner! Je bent welkom vanaf 17:00 om aan te schuiven bij restaurant Bij de Tuinman. We verwelkomen je met een klein hapje en serveren aan iedereen tegelijk om 17:30 een mooie shared dining met diverse gerechten op schalen op tafel die je met je tafelgenoten deelt. 

 

Parkeren kun je alleen vooraf – online – reserveren.

 

Meteen als je je ticket boekt, dus dat is makkelijk. Ter plekke kan dit (echt) niet meer. 

 

*We kunnen geen tickets ruilen of terugbetaling aanbieden tenzij een evenement is afgelast of verschoven.

Programma

  • Voertaal: Nederlands.

  • Duur: je bent welkom vanaf 19.00, en de lezing start om 19.30 tot 21.30.

  • Aantal deelnemers: maximaal 80.

  • Locatie: In de Heizaal op de Hoorneboeg.

Gastspreker

Over Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis (1983) is filosoof, schrijver, en een van de meest gevraagde sprekers in het bedrijfsleven. In 2014 startte hij zijn eigen onderneming, en het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie kan helpen in het dagelijks leven. Hij is onder andere hoofddocent bij The School of Life, sprak zeven jaar op rij voor volle zalen op Lowlands festival, en was de huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. Ook is in 2018 zijn debuut ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ verschenen bij De Bezige Bij, waarvan inmiddels de twaalfde druk in de winkel ligt.