Verbeter de jeugdzorg, begin bij de leefwereld!

17jun18:3019:1518:30 - 19:15(GMT+02:00) Verbeter de jeugdzorg, begin bij de leefwereld!Het systeem op de schop - Met Simone Melis

Info

Het systeem op de schop: verbeter de jeugdzorg, begin bij de leefwereld!

Met Simone Melis van MIND

De jeugdzorg is helaas zelf een zorgenkind geworden. Lange wachtlijsten, juist voor de meest complexe zorg, een tekort aan personeel en zorg waar kinderen en gezinnen niet mee geholpen zijn: het is al jaren een pijnlijke realiteit. Sharon Stellaard noemt het in haar recente proefschrift “boemerangbeleid”.

Met een nieuwe Hervormingsagenda Jeugd voor de deur, wordt het hoog tijd om het systeem-falen te doorbreken en te zorgen dat die boemerang nooit meer terugkomt. MIND wil de oplossing zoeken in de leefwereld. Dat begint bij het stellen van de juiste vragen. Ga jij met ons mee op zoek?

Gastspreker

Simone werkt bij MIND als adjunct-directeur en manager beleid en belangenbehartiging. MIND is de landelijke koepelvereniging van cliƫnten- en naasten-organisaties in de ggz, en zet zich in voor preventie van psychische klachten en voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor mensen met een psychische aandoening. Simone heeft zelf ervaring in de ggz.

Meer informatie

Meer over MIND