Opstellingen met de Fontein - deel 2

17jun15:4516:4515:45 - 16:45(GMT+02:00) Opstellingen met de Fontein - deel 2Het systeem op de schop - Met Sara van de Venne

Info

Het systeem op de schop: organisatie-opstelling – deel 2 van de workshop opstellingen

Met Sara van de Venne van Team De Fontein

Let op:
– deze workshop loopt door in blok 3 (Deel 2: organisatie-opstelling). Als je aan dit eerste deel meedoet, kun je hierdoor in blok 3 geen andere workshop kiezen
– Tussen blok 2 en 3 in heb je gewoon de tijd om aan de plenaire delen van het programma mee te doen.
– Omdat opstelling-workshops iets langer duren (1 uur ipv 3 kwartier) is de periode tussendoor iets korter

– Je kunt deze workshop doen met Sara van de Venne of Stéphanie Lacroix – beiden maken deel uit van het team van De Fontein

Een opstelling is een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld van een organisatie. Tijdens een opstelling worden onzichtbare en mogelijk belemmerende patronen zichtbaar gemaakt en daarmee wordt ook duidelijker welke oplossingen helpend zijn.

Net als een familie is een organisatie een systeem waarin iedereen zijn eigen plek heeft en verbonden met elkaar. Ervaar hoe het is om op jouw plek in de organisatie te staan en wat het effect is als dat niet het geval is.

Tijdens deel 1 van de workshop (‘Voorwerk’ in blok 2) maak je kennis met de werkwijze en zoeken we alvast verdieping. Tijdens deel 2 van de workshop (onderdeel van blok 3) brengen we het opstellen in de praktijk en ervaar je hoe het is om op jouw plek te staan in het systeem en wat het effect is als dat niet het geval is. Als je goed op je eigen plek staat, blijk je met veel meer gemak je weg te vinden in je dagelijkse leven.

Gastspreker

In haar streven de beste moeder, vrouw, werknemer en vriendin te zijn, verdwenen een aantal jaar geleden steeds meer belangrijke waarden voor Sara, zoals kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze gooide het roer om, volgde de opleiding tot gecertificeerd slaapcoach en startte haar (kinder-slaap)coachingspraktijk.

 

Een coachtraject bij Els veranderde Sara’s kijk op álles. Ze was geboeid door De Fontein en geraakt door de reflectie op haar eigen plek daarin. Daarom volgde zij de opleiding Familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Zo kreeg Sara inzicht in hoe je met een systemische aanpak en het werken met opstellingen tot de kern komt. Hoe de plek die je inneemt in de fontein en het hierin opstijgen jezelf belemmert én volgende generaties belast. En hoe je op de eigen plek komt te staan.

 

Sara doorziet snel belemmerende patronen, weet de vinger op de zere plek te leggen en merkt haarfijn op waar de beweging zit die nodig is om op de juiste plek in de fontein te gaan staan. Cliënten omschrijven haar als een warme, prettige persoonlijkheid, waarbij je je snel op je gemak voelt en écht stappen durft te zetten. Ze kan goed luisteren, stelt de juiste vragen en houdt haar cliënten op de juiste momenten een spiegel voor.