Opstellingen met de Fontein - deel 2

17jun18:3019:3018:30 - 19:30(GMT+02:00) Opstellingen met de Fontein - deel 2Het systeem op de schop - Met Stéphanie Lacroix

Info

Het systeem op de schop: organisatie-opstelling – deel 2 van de workshop opstellingen

Met Stéphanie Lacroix van Team De Fontein

Let op:
– deze workshop loopt door in blok 3 (Deel 2: organisatie-opstelling). Als je aan dit eerste deel meedoet, kun je hierdoor in blok 3 geen andere workshop kiezen
– Tussen blok 2 en 3 in heb je gewoon de tijd om aan de plenaire delen van het programma mee te doen.
– Omdat opstelling-workshops iets langer duren (1 uur ipv 3 kwartier) is de periode tussendoor iets korter

– Je kunt deze workshop doen met Sara van de Venne of Stéphanie Lacroix – beiden maken deel uit van het team van De Fontein

Een opstelling is een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld van een organisatie. Tijdens een opstelling worden onzichtbare en mogelijk belemmerende patronen zichtbaar gemaakt en daarmee wordt ook duidelijker welke oplossingen helpend zijn.

Net als een familie is een organisatie een systeem waarin iedereen zijn eigen plek heeft en verbonden met elkaar. Ervaar hoe het is om op jouw plek in de organisatie te staan en wat het effect is als dat niet het geval is.

Tijdens deel 1 van de workshop (‘Voorwerk’ in blok 2) maak je kennis met de werkwijze en zoeken we alvast verdieping. Tijdens deel 2 van de workshop (onderdeel van blok 3) brengen we het opstellen in de praktijk en ervaar je hoe het is om op jouw plek te staan in het systeem en wat het effect is als dat niet het geval is. Als je goed op je eigen plek staat, blijk je met veel meer gemak je weg te vinden in je dagelijkse leven.

Gastspreker

Met ruim 12 jaar ervaring op het vlak van mens en organisatie, voelt Stéphanie haarfijn aan wat er tussen de regels speelt – ze kijkt verder dan de ratio en hoort meer dan dat er wordt gezegd. Via opleidingen op het gebied van coaching, mindfulness en hypnotherapie kwam zij in contact met systemisch werk, waarna zij de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor het Systemisch Werk heeft gevolgd en afgerond.

 

Het is haar missie om meer mensen bewust te maken van het onbewuste: de invloed van het familie- of organisatiesysteem en de wijsheid van het lichaam. De stijl van Stéphanie wordt beschreven als warm, veilig en zonder oordeel.