Renate Lukassen

17jun11:4512:3011:45 - 12:30(GMT+02:00) Renate LukassenHeling en herstel van eet-problematiek

Info

We’re all wounded healers

Met Renate Lukassen

Renate heeft haar eigen pad van heling en herstel van eetproblemen, complex trauma en fysieke pijn weten te vertalen naar een werkwijze die voor velen als vernieuwend en verbindend wordt ervaren.

Behalve dat ze je vertelt over haar eigen ervaringen, ga je in een spelvorm aan de slag met je basisvertrouwen. Zo krijg je op een laagdrempelige wijze toegang tot je eigen onbewuste strategieën en je eigen basis. Als je gewond bent geraakt in je leven, heb je weinig kans gekregen om dit basisvertrouwen op te bouwen. Je onbewuste focus ligt op het jezelf beschermen, in plaats van jezelf openstellen en verbinden. Dat kan eenzaam zijn en ook kun je je snel angstig, onzeker en uit balans voelen of een psychische kwetsbaarheid ontwikkelen. Bewustwording van jezelf zorgt vaak voor meer begrip en compassie voor jezelf.

Gastspreker

Renate Lukassen is erkend lichaamsgericht psychotherapeut, gecertificeerd traumatherapeut en systeemcoach. Ze is de oprichter van Bodytolk Ontstickert, een innovatieve praktijk voor eetstoornissen en trauma. Samen met haar team richt zij zich op mensen die zich gevangen voelen in zelfafwijzing en eetproblemen. Heel vaak zijn ze daarnaast hoogsensitief of hoogbegaafd en voelen ze zich niet thuis in deze wereld.