Robin van den Maagdenberg

17jun11:4512:3011:45 - 12:30(GMT+02:00) Robin van den MaagdenbergInter-generationeel trauma

Info

We’re all wounded healers

Met Robin van den Maagdenberg

Aan de hand van haar eigen geschiedenis en stukjes uit haar boeken gaat Robin het gesprek met je aan over de rimpelingen die psychische kwetsbaarheden in de levens van anderen veroorzaken.

Als dochter van een vader die soms psychotisch werd opgenomen en op andere momenten overliep van de creatieve ideeën, kwam Robin er pas laat in haar leven achter dat dit diepe sporen heeft achtergelaten.

Het vinden van een eigen stem is een van de dingen die verloren kunnen gaan als iemand anders stemmingen veel aandacht opeisen. Hoe vind je die stem terug? En hoe verwerk je trauma’s die vaak diep verstopt zitten en zelfs niet van jou lijken te zijn? Maar ook, wat koester je, omdat het je leven rijker heeft gemaakt?

Gastspreker

Robin van den Maagdenberg is schrijver en journalist. In 2022 kwam haar eerste boek ‘Thuis is waar we beginnen’ uit, over opgroeien met een manisch-depressieve vader, de poëtische maar ook de zware kanten ervan. Momenteel verblijft ze 3 maanden als Artist in Residence in een GGZ-instelling: de plek waar haar oma in de jaren ’70 verbleef.

 

Haar nieuwe boek ‘Niemand wilde hier zijn’ gaat over hoe psychische trauma’s doorwerken in een familie en wat we kunnen doen om die keten te doorbreken.