The Wisdom of Trauma

17jun22:0023:5922:00 - 23:59(GMT+02:00) The Wisdom of TraumaIntro: Hanna Verboom - Get it done>> LAATSTE KAARTEN! <<

Info

The Wisdom of Trauma

Met een intro door Hanna Verboom

Verenigde Staten, 2021
Met: Gabor Maté, Russell Brand, Tim Ferriss, Rae Maté

In Wisdom of Trauma laat de Hongaars-Canadese arts en bestsellerauteur Dr. Gabor Maté zien welke rol trauma speelt in onze hedendaagse maatschappij en hoe we als mensen én als samenleving kunnen helen.

Maté gaat in gesprek met patiënten, verslaafden, daklozen en gevangenen en laat zien dat trauma een sociaal probleem is dat tegen de grenzen van onze gezondheidszorg aan loopt.

Het is tijd voor een nieuwe aanpak. Een aanpak die over die grenzen heen kijkt en niet slechts uitgaat van diagnoses en het onderdrukken van symptomen. We moeten op zoek naar de bronnen van onze pijn en luisteren naar wat de pijn ons als mens en als samenleving te vertellen heeft.

Trailer

Tarieven

 

€ 19,50 Film
€ 5,00 Parkeren 

 

Er is deze avond geen borrel of diner in de moestuin. 

 

Parkeren kun je alleen vooraf – online – reserveren
Meteen als je je filmticket boekt, dus dat is gemakkelijk. Maar alleen vooraf – ter plekke kan dit (echt) niet meer! 

Programma

 

Film

21:15 welkom in de tuin van de Villa
22:00 intro door Hanna Verboom
22:30 start film 
00:15 einde film 

 

Tijdens de film en na afloop ben je welkom bij de buitenbar – er is geen pauze. 

Gastspreker

Over de spreker

Wie kan de aftrap van de Bosbios nu beter doen dan Hanna Verboom – actrice, filmmaker, sociaal ondernemer én founder van Cinetree! Dit is het online filmplatform met een maandelijkse selectie aan films die je langer bijblijven dan dat ze duren, en waarmee we deze Bosbios organiseren.
 
Als dochter van ontwikkelingswerkers bracht Hanna haar jeugd door in Oost-Afrika en leerde daar op jonge leeftijd hoe het delen van verhalen een grote rol speelt in het verbinden van verschillende culturen en denkwijzen. Hierdoor raakte ze gepassioneerd over het vertellen van verhalen die mensen helpen elkaar iets beter te begrijpen.
 
In 2021 bracht Hanna de documentaire Uit de Schaduw uit, waarin ze openlijk vertelt over haar psychische variatie. In het vervolg Samen uit de Schaduw (2023) gaat ze samen met haar broertje Juda op zoek naar antwoorden. Met deze documentaires vraagt Hanna, samen met haar stichting Get it done, aandacht voor het taboe op psychische variaties.
 
Hanna is ook regelmatig als regisseur achter de camera te vinden, zoals voor de korte film Alice (2015) die in première ging tijdens het short film circuit op het Cannes Filmfestival en daarna op meerdere filmfestivals wereldwijd werd vertoond. Voor haar filmplatform Cinetree regisseerde ze meerdere Originals, waaronder Plastic Sailors over plastic vervuiling, Her Story, My Story over sterke vrouwen wereldwijd en De Droom met Wende Snijders.
 

MEER OVER GET IT DONE >>