Workshop

18okt10:0012:3010:00 - 12:30(GMT+02:00) WorkshopVersterk je immuunsysteem - Bewust met Voeding

Info

Versterk je immuunsysteem

Door Bewust met Voeding

We zijn allemaal geboren met een immuunsysteem om ons gezond te houden. Jouw immuunsysteem is eigenlijk een groot wonder dat iedere seconde onzichtbaar op de achtergrond aan jouw gezondheid werkt. Maar wat weten we er eigenlijk van, en belangrijker nog: hoe kunnen we het het beste ondersteunen? Met wilde eetbare planten kun je een grote bijdrage leveren om je immuunsysteem te verbeteren en te optimaliseren. Planten als brandnetel, paardebloem en weegbree, leveren ons lichaam een enorme hoeveelheid aan vitale voedingsstoffen. Zelfs meer dan de gemiddelde groente en fruit uit de supermarkt. De kracht van eetbare planten uit de vrije natuur is groot en bovendien kost het niets, alleen maar een beetje moeite om ze te plukken. Tijdens deze workshop leer ik je hoe je met een beetje extra kennis van de natuur veel kunt doen voor je gezondheid. Er zijn veel planten (en ook bessen, zaden en noten) in Nederland te vinden die eetbaar zijn, maar hoe herken je ze, en hoe kun je ze inzetten om je gezondheid te ondersteunen?

Onderdelen: kennis over natuur, gezondheid

Tarieven

Wil jij deelnemen aan deze workshop? Je bent meer dan welkom.

€ 49,50 – Workshop + Koffie/thee en een stukje taart

€ 5 – Parkeren 

 

Parkeren kun je alleen vooraf – online – reserveren.

Meteen als je je ticket boekt, dus dat is makkelijk. Ter plekke kan dit (echt) niet meer. 

 

*We kunnen geen tickets ruilen of terugbetaling aanbieden tenzij een evenement is afgelast of verschoven.

Programma

 

  • Voertaal: Nederlands.

  • Duur: je bent welkom vanaf 9.30, en de training start om 10.00 tot 12.30.

  • Aantal deelnemers: maximaal 10.

  • Locatie: In de Villa op de Hoorneboeg.

Gastspreker

Over Bewust met Voeding

Op de Hoorneboeg maak je kennis met een aantal eetbare planten. Na een korte introductie gaan we op pad onder leiding van Yvet Noordermeer (voedingscoach, wildplukker en mede-auteur van het boek Wildplukken). Je leert waar je op moet letten met wildplukken, je krijgt informatie over de voedingswaarde en hoe je de gewassen kunt herkennen en gebruiken.

Yvet Noordermeer heeft een grote passie voor gezond eten en gezond leven. In haar eigen praktijk leert ze mensen hoe ze stap voor stap een blijvend gezonde leefstijl kunnen krijgen, zodat ze zich vitaler voelen en beter in hun vel zitten. Voeding heeft immers een enorme invloed op ons welzijn. Voordat ze zich ging bezighouden met wilde planten was ze zich totaal niet bewust welke lekkere, gezonde dingen je zomaar rechtstreeks uit de natuur kunt halen. Dit was voor haar echt een ontdekking! Inmiddels ziet ze de natuur als een schatkamer vol heerlijke, voedzame voedingsmiddelen. En dit eten, in z’n meest oorspronkelijke vorm sluit aan bij haar idee over wat echt gezond eten is: vers, onbewerkt, onbespoten en lokaal geoogst.