Yoga voor zenuwstelsel-regulatie

17jun15:4516:4515:45 - 16:45(GMT+02:00) Yoga voor zenuwstelsel-regulatieAnouk Prop en Karlijn Melenhorst

Info

Workshop – Yoga- tools die het zenuwstelsel reguleren

Met Anouk Prop en Karlijn Melenhorst

Let op: deze workshop duurt 15 minuten langer dan de andere workshops (je pauze zal daardoor iets korter zijn)

Niet alleen ingrijpende levensgebeurtenissen kunnen een scheiding tussen lichaam een geest veroorzaken, ook de druk en snelheid waarmee we tegenwoordig leven maakt ons kwetsbaar. Het is zo hoopvol voor mensen om daadwerkelijk aan den lijve te kunnen ondervinden dat je je niet voor altijd leeg, overprikkeld of overweldigd hoeft te voelen. Dat het écht makkelijker en beter kan worden. 

Wil je ervaren hoe je yoga en verschillende andere zenuwstelselregulatie technieken als tool kunt inzetten in het herstel van langdurige stress en trauma en zo je zenuwstelsel meer in balans kunt brengen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Tijdens deze workshop leer je meer over het concept trauma, over langdurige stress en onderliggende mechanismen. Je ontdekt de helende kracht van ademhaling, mindfulness en  regulerende yoga oefeningen om blokkades weg te nemen en levensenergie te laten stromen.  In dit uur ervaar je de veerkracht van je zenuwstelsel.

Gastspreker

Anouk en Karlijn:

“Gezamenlijk streven we een holistische benadering van trauma behandeling en bewustwording na. Onze wens is begrip over trauma verspreiden, zodat het echte werk van heling kan beginnen. Beiden zijn we gespecialiseerd in trauma-geïnformeerde ondersteuning en behandeling die kijken naar de oorzaak van trauma, waarbij mensen tools krijgen aangereikt hoe ze hun zenuwstelsel kunnen reguleren.”

 

Over Anouk Prop
‘Ik geloof in de helende kracht van verbinding, veiligheid en compassie’.
Anouk is psycholoog, trauma therapeut en yogadocent (E-500RYT & YACEP). Ze heeft haar eigen onafhankelijke praktijk in Meerssen waar de focus ligt op een holistische benadering van behandeling, voor zowel volwassenen als kinderen.

 

Meer over Anouk Prop  >>

 

Over Karlijn Melenhorst
‘Een trauma-sensitieve aanpak is fundamenteel en ik ben gedreven om mensen zich weer veilig te laten voelen in hun eigen lichaam.’ Karlijn is yogadocent, gespecialiseerd in trauma-sensitieve yoga en ademwerk. Ze werkt samen met psychologen om ze meer te leren over een lichaamsgerichte aanpak van therapie.

 

Meer over Karlijn Melenhorst >>